Obama: – Vi har ødelagt ISILs våpen og utstyr

Amerikanske luftangrep har ødelagt våpen og utstyr som ekstremistgruppen ISIL kunne brukt til å angripe byen Arbil med.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Islamistgruppen ISIL har den siste tiden rykket stadig nærmere den kurdiske provinshovedstaden Arbil. Lørdag ble minst 20 ISIL-opprørere drept da amerikanske fly slapp bomber mot opprørere mellom Arbil og den opprørsstyrte byen Mosul.Obama mener det vil ta tid å løse situasjonen i landet.– Problemet i Irak blir ikke løst på noen uker. Dette kommer til å ta tid, sa presidenten da han møtte presse på plenen utenfor Det hvite hus lørdag.Han la til at USA ikke har satt en tidsramme for sine operasjoner i Irak, men understreket at det viktigste er at landet får på plass en samlingsregjering.– Jeg tror dette er en oppvåkning for myndighetene, sier han.Ifølge Obama har Storbritannia og Frankrike sagt ja til å støtte USAs humanitære innsats overfor flyktningene som sitter fanget på Sinjar-fjellet i Nord-Irak.– Begge lands ledere har uttrykt sterk støtte til handlingene og har bestemt seg for å slutte seg til vår humanitære støtte til irakere som lider, sa Obama. (©NTB)