Pizzabakeren tjente 34 mill. av en omsetning på 50 mill.

Mens pizzaprodusentene som tilbyr restaurant opplever marginpress, kan franchiseselskapet Pizzabakeren i Stavanger gni seg i hendende over rekordtall for 2013.

Politikk

Både Peppes Pizza og Dolly Dimples tall for 2013 gir inntrykk av et pizzamarked i begrenset vekst. I en periode der Dolly Dimples har tapt 125 millioner de seneste fem årene, sitter landets ukronede pizzakonge, Jens Ulltveit Moe, igjen med usle 6,25 kroner pr. hundrelapp i omsetning på Peppes Pizza, skriver Finansavisen.Hos Pizzabakeren i Stavanger lukter det derimot langt mer fugl av regnskapene. Franchisekjeden med 100 utsalgssteder omsatte for 554 millioner i 2013 – en økning på drøye 13 prosent fra 2012.- Her går det veldig bra. 2013 ble et fantastisk år, sier daglig leder Jan Henrik Jelsa til Finansavisen.Morselskapet Pizzabakeren Invest, der samtlige franchiseinntekter hopes opp, omsatte for rekordstore 50,6 millioner, som er en oppgang fra 44,4 i 2012. Driftsresultatet steg til 33,6 fra 28,9 millioner.Jelsa opplyser at den sterke veksten i 2013 fortsetter inn i 2014, og sier at de ligger «godt an» til å nå budsjettet på 600 millioner.Hyggelig for franchisetakerneProdusenten av de runde ostefylte er den raskest voksende pizzakjeden i Norge, og Jelsa gleder seg over de gode resultatene blant franchiseforetakene.- Det er veldig gledelig å se at driften og etableringen av nye utsalgssteder fortsetter, sier han til Finansavisen.I 2011 hadde franchisetakerne en resultatmargin på 7,5 prosent. I 2012 vokste den til 8,5 prosent og i 2013 er den «ganske nærme» 10 prosent.Med slike tall er det kanskje ikke så ille å betale 10 prosent i royalty til Pizzabakeren Invest.