Polen ber USA importere deres epler 

Etter at Russland har stengt døren har Polen mange epler til overs.

Foto: Scanpix
Politikk

Polen har spurt USA om de hurtig kan åpne deres marked for polske epler - som ikke vil bli importert av Russland som følge av sanksjonene.Vi ønsker en hurtig avgjørelse fordi situasjonen er ekstraordinær. Den amerikanske representanten fra det amerikanske landbruksdepartementet har informert oss om å begynne prosessen, uttaler den polske ambassadøren i USA, Ryszard Schnepf, til EUBusiness.Vi vil ha et nytt møte den 18. august med ledere som kan tillate aksept for jordbruksprodukter til USA, sier han videre.USA har omtrent helt stengte grenser for import av fersk frukt og grønnsaker fra EU.Som unntak eksisterer imidlertid, hvor blant annet Polen får eksportere pepper og brokkoli, mens Italia eksporterer epler og pærer.