- Presidentkandidat omkom i flystyrt i Brasil

En av kandidatene i presidentvalget i Brasil, Eduardo Campos, omkom i en flystyrt i byen Santos onsdag, melder TV-kanalen GloboNews.

Politikk

TV-kanalen oppgir ingen kilde til opplysningenCampos (49), som er leder for det brasilianske sosialistpartiet, var blant passasjerene i flyet, en Cessna 560 XL, som onsdag styrtet i et boligområde byen Santos, opplyser er kilde i sosialistpartiet.Campos er en av kandidatene i presidentvalget i oktober, men ligger ifølge meningsmålingene langt bak president Dilma Rousseff, som stiller til gjenvalg.De første meldingene gikk ut på at det var et helikopter som hadde styrtet, men det ble senere opplyst at det var et privat jetfly.– Det er døde i ulykken, men vi har ikke fått bekreftet noe sikkert antall, sier politiet i Sao Paulo ifølge AFP. Brannen hindrer tilgangen til ulykkesstedet.Dårlig værBrannmannskapene i Santos sier til nyhetsportalen G1 at minst ti personer er skadd i ulykken.TV-bilder viste svart røyk som steg opp fra stedet der flyet styrtet. Det skal ha truffet et idrettshall og to hus.Ifølge en kunngjøring fra det brasilianske luftforsvaret mistet Cessna-flyet kontakten med kontrolltårnet kort tid før det skulle begynne innflygningen, trolig på grunn av dårlig vær.Flyet kom fra Rio de Janeiro og skulle etter planen ha landet på Guaruja-flyplassen i Sao Paulo.Voldsomt smellEt restauranteier som var vitne til styrten forteller at alle vinduene i restauranten hans ble knust som følge av lufttrykket.– Jeg var på jobb da jeg hørte et voldsomt smell. Alle vinduene ble knust. Etterpå fikk vi høre at et fly hadde krasjet i svømmebassenget på idrettshallen et kvartal unna, forteller han til TV-stasjonen Globo News. (©NTB)