Putin vil tvinge Ukraina til å snakke med opprørerne

Russlands president Vladimir Putin mener Ukrainas regjering må tvinges til å forhandle med opprørerne øst i landet.

russlands president
Politikk

Dette må være samtaler om vesentlige spørsmål, ikke teknikaliteter, understreker han.Putin sammenligner de ukrainske regjeringsstyrkenes operasjoner i regionene Donetsk og Luhansk med nazistenes beleiring av Leningrad under andre verdenskrig.– Små landsbyer og store byer er omringet av den ukrainske hæren, som direkte rammer boligområde med mål om å ødelegge infrastruktur. Dette minner meg dessverre om hendelsene under andre verdenskrig der tyske fascister, okkupanter, omringet våre byer, sier Putin, i en tale til en ungdomsleir ved Seligersjøen, vest i landet.Presidenten sier videre at han ser på ukrainerne og russerne som ett folk. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv