Dollar ligger fredag morgen an til sin tredje ukentlige kursoppgang på rad mot euro, noe som er den lengste sammenhengende oppgangsperioden på to måneder.
Det er vedvarende tegn til økonomisk innhenting i USA som er bakgrunnen for utviklingen, da det spekuleres i om Federal Reserve vil måtte sette opp renten tidligere enn antatt.Fredag morgen noteres euro til 1,3385 dolllar, mens valutakrysset var 1,3391 torsdag kveld.
- Vi har mottatt nøkkeltall som bekrefter at USAs økonomi er litt sterkere enn det som var alminnelig antatt tidligere, og Fed beveger seg sakte, sakte i retning av en normalisert politikk. Dollartrenden er stigende, sier Janu Chan, økonom i St. George Bank i Sydney, til Bloomberg.Bloombergs dollarindeks nærmer seg sitt sterkeste nivå siden mars, i en situasjon hvor det ventes at amerikanske sysselsettingstall fredag vil vise fortsatt oppgang, og hvor Feds foretrukne inflasjonsmåling ifølge Bloomberg var nær sitt høyeste siden 2012.Kronen er fredag morgen styrket med om lag en halv øre mot euro, til 8,4141, i forhold til kursen ved stengetid for Oslo Børs torsdag. I samme tidsrom er kronen styrket om lag en kvart øre mot dollar, til 6,2862, opplyser TDN Finans.