Forbudet gjelder land som har innført sanksjoner mot Russland på grunn av situasjonen i Ukraina, opplyser russiske myndigheter. Det inkluderer Norge, EU-landene og USA.President Vladimir Putin skrev under et dekret som åpner for importforbud og importrestriksjoner i ett år og har bedt regjeringen utarbeide en liste over hvilke varer som skal rammes.– Slike mottiltak må selvfølgelig utformes forsiktig, slik at de støtter russiske produsenter og ikke ødelegger for russiske forbrukere, sa presidenten om muligheten for mottiltak tirsdag.Fredag trappet de 28 EU-landene opp sine sanksjoner mot Russland. Blant annet stanset EU eksport av rør og utstyr til russiske oljeselskaper og all eksport av våpen på unionens våpenliste.Fram til denne siste sanksjonsrunden, har EUs sanksjoner mot Russland kun rettet seg mot selskaper og enkeltpersoner som har vært involvert i Ukraina-konflikten.Den russiske næringslivsavisen Vedomosti har tidligere meldt at Putin også vurderer å innføre et flyforbud over Sibir for europeiske flyselskaper. (©NTB)