Russland prøver å forhindre prisvekst

Russlands landbruksminister forhandler med russiske produsenter for å unngå at matvareprisene stiger til værs på grunn av importforbudet i landet.

Kvinne inspiserer avlinger - Foto: AP
Politikk

Nikolaj Fjodorov og representanter fra den russiske matindustrien har møttes for å diskutere muligheten for en prisregulerende avtale. Hensikten er å forhindre at produsenter skrur opp prisen på matvarer som rammes av importforbudet.Samtidig jobbes det videre med å finne nye eksportørland som kan fylle hullet etter at Russland innførte importforbud på en rekke matvarer fra USA, EU, Norge, Canada og Australia torsdag.Den franske banken BNP Paribas anslår at russiske matvarepriser vil stige 1,8 prosentpoeng raskere på grunn av importforbudet.Fjodorov sier inflasjonen trolig vil stige noe i Russland, men han tror dette vil stabilisere seg etter hvert. (©NTB)

Nyheter
Politikk