Saksøkt av egne finansrådgivere i SEB

Investorene er saksøkt for 14,2 millioner kroner etter salget av Validus til FSN Capital.

Terje Stykket. Foto: Terje Bendiksby, SCANPIX
Politikk

- Jeg har begynt å karakterisere disse finansrådgiverne som vår tids skapsprengere. De vil stjele pengene dine, sa Stykket til DN tidligere i år.Nå har han omsider blitt saksøkt av meglerhuset - som ønsker 14,2 millioner kroner av en pott på rundt 600 millioner, som Stykket fikk etter å ha solgt sin 49 prosent andel i Validus. I Validus inngikk kjeder som Vita, Parfymelle og Adam og Eva. Selv om Stykket solgte unna en rekke kjeder til FSN, solgte han ikke sin andel i duty free-kjeden Travel Retail Norway (TRN). Likevel krever SEB et honorar for salg av TRN på 14,2 millioner av Stykket. – Stykket har ikke inngått noen avtale med SEB som åpner for at SEB skal kunne kreve honorar på bakgrunn av den antatte verdien av selskaper som ikke ble solgt. Stykket oppfatter kravet som uhjemlet og grunnløst, sier hans advokat Egil Jarslett i advokatfirmaet CLP til DN.Totalt krever SEB 23,4 millioner pluss renter for sine forretninger med Stykket, inkludert det Stykket allerede skal ha betalt banken.