Sammenlignes med House of Card-serien

Det drar seg til i kampen om å bli leder i det konservative partiet i Storbritannia.

AP Photo/Andy Wong
Politikk

– Det er rigget for en politisk maktkamp som kan sammenlignes med tv-serien House of Cards, sier Nadine Dorries, parlamentsmedlem for De konservative i DN.Londons borgermester Boris Johnson annonserte mandag at han vil gjøre comeback i Parlamentet. Plassen fører Johnson et skritt nærmere en mulig lederpost i det konservative partiet, og setter ham på kollisjonskurs med finansminister George Osborne, som allerede er blitt utpekt som Camerons arvtager. Boris Johnson har vist en særegen evne til å sjarmere britene med folkelige fremtoning. Han møter ofte opp på talerstolen med krøllete skjorte og loslitt dress, og bruker mye humor i talene sine. Visestatsminister Nick Clegg mener velgerne ikke må la seg lure av Johnsons joviale fremtoning.– Bak den bustete hårsveisen, klumsete fremtoningen og all bablingen skjuler det seg en særdeles ambisiøs politiker. Johnson vil skape et inntrykk av at han ikke bryr seg, men det er langt fra sannheten, sier han ifølge DN.Johnson er angivelig den mest populære blant velgerne. Mens David Cameron kun har 23 prosent av stemmene på sin side, kan London-ordføreren skilte med hele 44 prosent.