Sikkerhetsrådet truer ledere i Sør-Sudan med sanksjoner

FNs sikkerhetsråd truer Sør-Sudans president og opprørsleder med sanksjoner for å ikke leve opp til fredsavtalen som ble underskrevet for tre måneder siden.

REUTERS/Larry Downing
Politikk

Tirsdag denne uken valgte opprørsleder Riek Machars gruppe å trekke seg fra fredssamtalene med president Salva Kiir, det sivile samfunn, andre politiske partier og religiøse ledere.Advarselen kommer i en enstemmig uttalelse i forkant av at ambassadører fra rådet skal besøke landet neste uke.– Det er uakseptabelt at handlingene fra president Salva Kiir og tidligere visepresident Riek Machar fortsetter å presse på en militær løsning i konflikten, heter det i uttalelsen fra Sikkerhetsrådet.I en fredsavtale som ble signert i mai, fikk Kiir og Machar frist til 10. august for å bli enige om en overgangsregjering, men det ser ikke ut til at de vil overholde fristen.Som oljeprodusent har uroligheter i denne regionene tidligere hatt påvirkning på oljeprisen.