Solberg svarte på arbeidslivs-kritikk

Statsminister Erna Solberg forsvarte regjeringens arbeidslivspolitikk da hun ble konfrontert med en ny måling som viser at kun én av ti arbeidstakere mener regjeringen har en god arbeidslivspolitikk.

Politikk

– Vi mener at på noen områder så trenger vi mer fleksibilitet, uttalte Solberg under en duell med nyvalgte Ap-leder Jonas Gahr Støre i Arendal torsdag.Støre sier han forstår målingen som Arbeidsforskningsinstituttet har utarbeidet for YS.– Mange er bekymret for en utvikling på arbeidsmarkedet med økt sosial dumping og useriøse forhold. Så svarer regjeringen med mer midlertidighet, mer fleksibilitet og mer søndagsjobbing. Det skaper en usikkerhet, sier han.Han kritiserte også regjeringen for ikke å ha lyttet til og diskutert de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven med arbeidstakerorganisasjonene i forkant.– Vi sender forslagene på høring for å høre hva hele Norge mener. Det er demokrati, istedenfor å lukke prosessen inn i det lukkede rom, parerte Solberg. Ingen streikeløsningSamtidig understreket Solberg og understreket torsdag kveld at det er opp til partene å finne en løsning på lærerstreiken.Solberg og Støre understreket begge at streik er et lovlig virkemiddel i norsk arbeidsliv.Men der stoppet enigheten.– Stortinget og regjeringen kan gjøre noe. For vi opplever at det er et sprik i tillit. Lærerne forteller at det er for mye byråkrati, og for liten tid til å gjøre jobben, sa Støre til applaus fra de mange streikende lærerne i salen.Solberg sa at regjeringen har begynt jakten på tidstyvene i skolen.– Det er interessant at Ap prøver å gjøre dette til en privatiseringsdebatt, når vi sier at det viktigste for oss er å løfte den offentlige skolen, sa hun da partilederdebatten ble innledet med en duell mellom Støre og Solberg. (©NTB)