Sommerskisentrene taper millioner

Årets hete sommer fører til rekordkort sesong og milliontap for sommerskisentrene.

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Politikk

For skisenteret Stryn Sommerski, som har et startpunkt for skiheisene på 1.080 meter over havet, varte sesongen knappe tre uker. Sesongen var allerede over 24. juni og er den korteste sesongen til senteret noen gang, skriver Nationen.Senteret opplyser at omsetningen i år ble i underkant av en million kroner. De regner med å ha tapt en million kroner fordi de måtte stenge så tidlig.– Vi har ikke gjort opp endelig regnskap ennå, men forventer at sesongen gir et negativt resultat på noen hundre tusen kroner. Kunne vi holdt åpent et par uker til, hadde vi trolig gått i null, sier styreleder Ola Flo.Norges høyestliggende sommerskianlegg Galdhøpiggen sommerskisenter, som har et startpunkt på 1.850 meter over havet, måtte også hive inn håndkleet på grunn av rekordvarme og styrtregn. 14. juli måtte skisenteret stenge etter å ha åpnet i slutten av mai. Også de forventer et inntektstap på minst en million kroner.Daglig leder Per Vole krysser imidlertid fingrene for at det blir nysnø de neste ukene slik at senteret kan åpnes igjen i slutten av august. Stryn Sommerski har derimot ingen planer om å åpne senteret på nytt i år.Sommerskisenteret på Folgefonna i Jondal kommune er det eneste sommerskisenteret som fortsatt er åpent, ifølge avisa. Store mengder snø i vinter har reddet sesongen for dem, opplyser daglig leder Andreas Skogseth. (©NTB)