Sparket tillitsvalgt: - Hun kjeftet som om jeg var en syvåring

Sjefen tok et kraftig oppgjør med bedriftens tillitsvalgte på selskapets interne nettside.

Politikk

I et innlegg på installasjonsselskapet Mudenia Elektros interne nettside tok daglig leder Kate Johansen et kraftig oppgjør med bedriftens tillitsvalgte, før hun avskjediget ham, skriver DN.«Tillitsvalgt opptrer som en oppvigler, pisker opp stemningen, er ikke med på å løse problemer, men skaper problemer», skrev Johansen.«Bedriften kan ikke godta denne situasjon, og vil med øyeblikkelig virkning gjøre nødvendige tiltak. Vi ber om støtte fra ansatte til å gjennomføre dette», fortsetter Johansen i  innlegget.Noen dager senere måtte tillitsvalgt i bedriften, Klaus Metnik, gå på dagen, skriver DN.- Jeg stilte mange direkte spørsmål til ledelsen om pensjon, lønn og feriepenger – spørsmål som daglig leder mente var ting jeg ikke skulle drive med som tillitsvalgt, sier Metnik, som ifølge avisen nå får støtte fra en advokat i LO for å få oppsigelsen kjent ugyldig.- Vi gikk fra å være uenige om paragrafer, til at jeg var ansvarlig for alt som var galt. Hun kjeftet på telefonen som om jeg var en syvåring. Hun har skrevet på interne sider at det er min skyld at folk ikke har kommet i jobb, sier Metnik til DN.Johansens advokat, Erlend Haaskjold, sier til avisen at de ikke ønsker å kommentere saken i mediene.