Støre foran Solberg i statsministermåling

Flere vil ha Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre som statsminister enn Erna Solberg (H), ifølge en ny måling fra NRK.

Politikk

I målingen svarte 42,7 prosent av de spurte at Støre er bedre skikket til å være statsminister i Norge enn Solberg. Hun fikk 40,3 prosent oppslutning i målingen, som er utført av Norstat.Da NRK gjorde samme måling i april, hadde Solberg fire prosentpoeng høyere oppslutning, mens Støre hadde 38,9 prosent av oppslutningen.Støre møter torsdag kveld i sin første partilederdebatt under Arendalsuka.– Dette gir ekstra energi før partilederdebatten i kveld. Det er en hyggelig bekreftelse som jeg tar med som en ekstra oppkvikker, sier Støre til kanalen.Til sammen ville imidlertid Høyre og Frp fremdeles hatt flertall i Stortinget i en fersk partimåling utført for NRK, dersom målingen hadde vært valgresultat.Solberg tror trenden på statsministermålingen vil snu når velgerne får merke resultatene av regjeringens politikk.– Det kommer til å gå litt opp og ned. Ap har gått litt fram på meningsmålingene, og da er det naturlig at også Aps statsministerkandidat går litt opp, sier Solberg. (©NTB)