Støre langer ut mot politikere som blir PR-rådgivere

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener partimedlemmer som etter politiske verv har fått jobb i PR-byrået First House har utfordret partiets tillit.

Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Politikk

– Disse menneskene påtar seg verv og får innsikt, kunnskap og bekjente. Jeg reagerer på at de bare setter en strek, og tar med seg den kunnskapen de har fått på vegne av fellesskapet til andre miljøer hvor de selger den samme kunnskapen, sier Gahr Støre til VG  , og understreker at det er en personlig reaksjon.Blant annet har de tidligere statssekretærene Torbjørn Giæver Eriksen (Ap) og Jan Erik Larsen (Ap) og tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen (Ap) gått over til First House etter å ha avsluttet sine politiske verv.– Det har med noen uskrevne lojalitetsbånd å gjøre. Men jeg har også vært blant dem som internt og eksternt har sagt at vi må gå i oss selv og si at det å selge råd er lovlig i Norge, sier Ap-lederen videre.Torbjørn Giæver Eriksen, som var Jens Stoltenbergs statssekretær, kommenterer Støres utsagn i en epost til avisen:– Jeg har brukt hele ungdomstida og mine beste arbeidsår i og for Arbeiderpartiet. Jeg vil alltid stemme på partiet, og mener det må være rom for partimedlemmer å jobbe i privat næringsliv.Bjarne Håkon Hanssen har ikke ønsket å kommentere saken. Jan Erik Larsen skriver til VG at han fremdeles har sterk tro på de sosialdemokratiske verdiene og at han ønsker Støre alt godt som leder i Ap. (©NTB)