SV går inn for redningspakke for mediene

SV mener at norske medier er i en så dramatisk situasjon at partiet foreslår en omfattende redningspakke.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) . Foto: Scanpix
Politikk

– Det er en politisk oppgave å ivareta mangfoldet og kvaliteten i journalistikken, sier SV-nestleder og partiets kulturpolitiske talsperson Bård Vegar Solhjell.Flertall for nullArbeiderpartiet gikk tirsdag denne uken inn for å gi digitale aviser momsfritak, noe som innebærer at det er stortingsflertall for det.Solhjell mener krisen i mediene er så stor at det trengs mer omfattende tiltak. Han sier det bekymrer han når det gjennomføres dramatiske kutt, dels med trusler om nedleggelser, samtidig som omstillingen til digitale medier pågår for fullt.SV vil derfor ha et bredt forlik som skjermer pressestøtten på dagens nivå ut hele stortingsperioden.– Det vil gi forutsigbarhet og forhindre nye store kutt, sier Solhjell.