Svakere vekst i Russland

BNP-tallene kom inn under 1 prosent i andre kvartal.

Politikk

Russlands BNP-vekst kom inn på 0,8 prosent i andre kvartal 2014, mot ventet 1,1 av den russiske sentralbanken, skriver Bloomberg.Ifølge Bloomberg var det ventet en vekst på kun 0,7 prosent. - Selv før krisen i Ukraina var forbruksveksten, hovedkilden til økonomisk vekst, avtagende. Fallet her kommer som følge av høy husholdsningsgjeld og svakere vekst i lønningene, sier forskningsleder i Alfa Capital i Moskva til Bloomberg. Parallelt med den svake fundamentale utviklingen har samtidig rubelen falt med 9 prosent mot dollaren. Sanksjonene fra USA og Europa har samtidig en stor påvirkning, og effektene har trolig ikke fått det store utslaget ennå:- Vi ser en risiko for BNP-fall i tredje kvartal som følge av større effekt av sanksjonene, samtidig som inflasjonen kan falle mer enn ventet og dermed påvirke kjøpskraften, sier en sjeføkonom i ING Group til Bloomberg.