Tjener penger på campingliv

Feriesenter i Mandal ligger lavt på bade-temperaturer, men høyt på økonomiske resultater.

Politikk

– Det er veldig kjekt, og jeg elsker denne jobben, sier Torhild Reme Johnsen (67) til Finansavisen.Hun snakker om overskudd på driften av selskapet hun har ledet de siste 24 årene. Hun er overalt, jobber fra 0800 til 2330 hver dag, og bor like godt på jobben.Hun avbryter intervjuet for å stoppe en bobuss på størrelse med en middels norsk boligblokk på god vei inn på en tom gressplen.– Det er barnas fotballbane. Det er derfor det ikke er uttak for strøm eller noe der, forklarer campingsjefen.Sild i tønneMandal renner over av feststemte mennesker, og det er klart for Skalldyrfestivalen. Det gjør campinglivet ekstra hektisk.– Vi trykker dem inn som sild i tønne. Jeg gleder meg litt til mandag når det hele er over, innrømmer Johnsen.Da vil tidenes beste sommer være over, og høststormene det eneste som skaper bølger i Mandal.Totalt anslår hun at eierne, hun eier selv 2 prosent, har investert mer enn 40 millioner kroner i Sjøsanden feriesenter.Fantastisk sommer– Hos oss er det fullt nesten helt uavhengig av været. Skal vi klare å øke inntjeningen, er vi nødt til å sette opp prisene. Det blir vi nok nødt til neste år, tror Johnsen.Helt væruavhengig er det dog ikke, og årets drømmesommer har bidratt meget positivt.Det har vært mer enn fullt, og omsetningen kommer til å ende godt over 8 millioner kroner.Sjøsanden feriesenter nyter godt av en strand på 800 meter som kan måle seg med det meste, nærhet til byen og flott natur.Når det gjelder badetemperaturer står det ikke alltid like godt til.– Måler jeg 19,5 grader så rapporterer vi 20. Er det 14–15 grader så lar vi målingen være, sier Johnsen avslutningsvis.