Volvat gjør butikk på helsekøer

Omsetningen av privatforsikringer bare stiger og stiger.

Cornelius Poppe / NTB scanpix
Politikk

– Etterspørselen etter Volvats helsetjenester fra forsikringsmarkedet har økt kraftig de siste årene. Årsaken er at private helseforsikringer er blitt et svært ettertraktet gode blant ansatte og arbeidsgivere i Norge, sier Christian E. ­Loennecken, administrerende direktør i selskapet, til DN, og fortsetter:– Å slippe ventetider på behandling og bistand til å komme raskt tilbake etter sykdom er lønnsomt for begge parter.Siden 2003 har selskapet, som har drift på fire forskjellige steder i Norge, økt sine driftsinntekter fra 199,8 til 484,4 millioner kroner. I samme periode har antallet nordmenn med privat helseforsikring økt voldsomt.Og det merkes godt på regnskapet til Volvat. Bare ifjor opplevde Volvat en omsetningsøkning på 48 prosent på forsikringsmarkedet, skriver DN. Resultat før skatt i 2013 var på 24,2 millioner kroner. Totalt ble det gjennomført 243.611 konsultasjoner og 7941 operasjoner ved Volvat i Oslo, Bergen, Hamar og Fredrikstad.