Williams hylles som komisk geni

President Barack Obama var blant de første til å hylle Robin Williams da nyheten om komikerens og skuespillerens død ble kjent.

Politikk

– Han fikk oss til å le og han fikk oss til å gråte. Han delte sjenerøst sitt umåtelig store talent med alle de som trengte det som mest, fra våre styrker som er stasjonert i utlandet til de marginaliserte på gata, heter det i en uttalelse fra Obama.– Obama-familien vil få kondolere Robins familie, til vennene hans og til alle som fant sin egen vei takket være Robin Williams, heter det videre.Filmskaperen Steven Spielberg hyller også Williams og omtaler ham som et komisk geni.– Robin var et tordenvær av et komisk geni, og vår latter utgjorde tordenen som holdt ham gående. Han var en kompis, og jeg kan ikke tro at han nå er borte, sier Spielberg i en uttalelse.En rekke andre hollywoodstjerner sørger også over Williams bortgang.– Vi vil forsøke å fortsette, men det blir ikke like gøy uten deg, skriver skuespilleren Jon Cryer på Twitter, mens komikeren og skuespilleren Steve Martin hyller Williams som «en genuin sjel».Musikeren John Mayer kommenterer også dødsfallet på Twitter.– Det første jeg drømte om da jeg vokste opp, var om å bli slik som Robin Williams i «Skipper'n», skriver han.– Hjertet mitt er knust. Robin var en skjønn og vennlig sjel, skriver skuespilleren Minnie Driver på Twitter. (©NTB)