200 millioner kroner til skolehelsetjenesten

Helseminister Bent Høie (H) lover 200 millioner til skolehelsetjenesten i forslaget til statsbudsjettet for neste år. Det er dobbelt så mye som ble bevilget i år.

Bent Høie (H). Foto: Scanpix
Politikk

Under Psykologiforeningens årlige psykologikongress uttalte Høie at regjeringen vil gjøre skolehelsetjenesten bedre og mer tilgjengelig for de unge, skriver Dagens Medisin.– Unge sier til meg at de ikke finner seg til rette i helsetjenesten. Vi vil se unges problemer med nye øyne, lovte helseministeren.– De 200 millionene kommer til å bli fordelt til kommunene, ikke i den ordinære fordelingen, men ut fra ungdomskriterier for de kommunene som har mange unge, sier helseministeren til avisen.President Tor Levin Hofgaard i Psykologiforeningen mener bevilgningen til skolehelsetjenesten er en riktig prioritering.– Det er svært viktig at Bent Høie som helseminister signaliserer at han vil satse på de unge. Det å investere i de unge er det viktigste vi kan gjøre og det som gir mest igjen for samfunnet, sier han. (©NTB)