21 Taliban-krigere går fritt rundt i Danmark

I alt 21 personer som etter eget utsagn har begått krigsforbrytelser, er i Danmark på tålt opphold.

Foto: Scanpix
Politikk

Flere krigere fra den afghanske Taliban-bevegelsen er i Danmark på såkalt tålt opphold, selv om de etter eget utsagn har begått alvorlige krigsforbrytelser, skriver Søndagsavisen.I alt 21 personer som etter eget utsagn har begått krigsforbrytelser, er i Danmark på tålt opphold. Det viser materiale fra Utlændingstyrelsen og Flygtningenævnet som Søndagsavisen er i besittelse av. Tålt opphold vil si at de har fått avslag på opphold i landet, men at de likevel ikke kan sendes ut.De 21 personene kan bevege seg fritt i samfunnet.Sentrale kilder sier ifølge Søndagsavisen at halvparten av de 21 personene er afghanere som har vært aktive i Taliban, men som nå har flyktet.Justisminister Karen Hækkerup er utilfreds med forholdene.– Jeg er meget frustrert over at vi ikke kan sende disse forbryterne ut av landet. De er ikke velkomne i Danmark, men vi kan ikke sende dem ut fordi det vil stride mot våre internasjonale forpliktelser, sier hun. (©NTB)