Amerikaner i Nord-Korea blir stilt for retten

Amerikanske Matthew Todd Miller vil bli stilt for retten i Nord-Korea neste uke, ifølge statlige medier i landet.

Kim Jung-Un, leder i Nord-Korea - Foto: AP
Politikk

Den korte nyhetsmeldingen sier ikke noe konkret om hva mannen i 20-årene er anklaget for, men rettssaken mot ham skal starte 14. september.Miller ble pågrepet i Nord-Korea 10. april i år, og det statlige nyhetsbyrået KCNA meldte da at amerikaneren hadde revet i stykker turistvisumet sitt og ropt at han ville søke om asyl. Dette var et grovt brudd på nordkoreansk lov, het det videre.I tillegg til Miller sitter to andre amerikanere fengslet i Nord-Korea. 56 år gamle Jeffrey Fowle ble pågrepet 29. april. Han skal angivelig ha glemt en bibel på hotellrommet, noe som var nok til å bli pågrepet.Misjonæren Kenneth Bae ble pågrepet så langt tilbake som i 2012 og er dømt til 15 års straffarbeid for undergravning av den nordkoreanske staten.USA har ingen diplomatiske forbindelser med Nord-Korea. Den svenske ambassaden fungerer i stedet som bindeledd mellom Washington og Pyongyang. (©NTB)