Angivelig Putin-trussel vekker oppsikt

Russlands president Vladimir Putin skal i en telefonsamtale med EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso ha sagt at han «kunne ta Kiev på to uker».

Fra Kiev, Urkraina. Foto: Scanpix
Politikk

Den italienske avisen La Repubblica skriver at Barroso orienterte de samlede statslederne om Putins uttalelser under EU-toppmøtet i Brussel lørdag, kort tid etter at han hadde snakket med Putin på telefon.I telefonsamtalen tok Barroso opp meldingene om at russiske soldater har gått inn i Ukraina. Putin skal ha svart at den avgjørende faktoren heller var at «hvis jeg vil, kan jeg ta Kiev på to uker». En diplomat som var til stede i Brussel, bekrefter overfor tyske Spiegel Online at episoden fant sted.EU er i ferd med å forberede nye sanksjoner mot Russland etter meldinger om at russiske soldater, stridsvogner og artilleri har tatt seg inn i Ukraina for å stanse de ukrainske regjeringsstyrkenes offensiv mot de prorussiske opprørerne øst i landet. (©NTB)