Borgerlig nedtur i ny meningsmåling

I en ny meningsmåling mister de borgerlige partiene flertallet på Stortinget. Samtidig kommer Miljøpartiet De Grønne i vippeposisjon.

Høyre-leder Erna Solberg (t.v.) og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
Politikk

På meningsmålingen, som er utført av TNS Gallup for TV 2 , får Høyre 26,7 prosents oppslutning, fram med 0,1 prosentpoeng, mens Frp går tilbake med 0,3 prosentpoeng til 12,3 prosent.KrF går tilbake med hele 1,3 prosentpoeng og får en oppslutning på 4,9 prosent, mens Venstre nå er landets fjerde største parti med en oppslutning på 6,0 prosent etter en framgang på 1,0 prosentpoeng siden forrige måling.Senterpartiet går fram med 0,3 prosentpoeng til 5,3 prosents oppslutning.Arbeiderpartiet er fremdeles landets største parti med en oppslutning på 34,1 prosent, en framgang på 0,4 prosentpoeng.SV går fram med 0,3 prosentpoeng og får en oppslutning på 4,3 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne for andre måling på rad er over sperregrensen med 4,1 prosents oppslutning, det samme som forrige måling. Det gir partiet sju mandater og setter dem i en vippeposisjon.Den borgerlige blokken får nemlig totalt 49,9 prosents oppslutning, noe som gir 83 mandater mot de rødgrønne partienes 79 mandater. Legger man til De Grønnes sju mandater ville de rødgrønne partiene fått totalt 86 mandater hvis det hadde vært stortingsvalg i dag.Rødt får 1,1 prosent (- 0,7) og andre partier 1,1 (+ 0,3). (©NTB)