Cameron vil ha G8-enighet om løsepenger

Storbritannia vil ha forsikringer fra andre G8-land om å holde seg til politikken om å ikke utbetale løsepenger i gisselsituasjoner, sier statsminister David Cameron.

AP Photo/Charles Dharapak
Politikk

I et møte i parlamentet onsdag viste Cameron til fjorårets britiske initiativ til å ikke utbetale løsepenger for gisler. Forslaget ble fremmet på et G8-møte.– Storbritannia fortsetter med denne politikken, og USA gjør det samme. Det er viktig at vi styrker innsatsen for at andre land også holder ord, sa Cameron.Samme morgen holdt den britiske regjeringen krisemøte som følge av videoen der Den islamske staten (IS) truer med at en brite er nestemann ut til å bli drept.IS publiserte nylig en video som viste drapet på den amerikanske journalisten Steven Sotloff. Journalisten James Foley har også blitt drept på samme måte.– Sotloff ble revet fra oss på en forferdelig måte. Vi skal uskadeliggjøre og ødelegge IS slik at terrorgruppen ikke lenger er en trussel mot regionen eller USA, sa Obama under en pressekonferanse i Estland onsdag.

Nyheter
Politikk