Dalai Lama ser ikke noe behov for en etterfølger

Dalai Lama mener at tibetanerne kan klare seg uten åndelig overhode når han selv går bort.

Tibet's exiled spiritual leader the Dalai Lama arrives for a public lecture in Vienna May 25, 2012. The Dalai Lama arrived fort a private visit to Austria. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA - Tags: POLITICS) LEONHARD FOEGER
Politikk

Tenzin Gyatso, som er den fjortende Dalai Lama i rekken, sier dette i et intervju med den tyske avisen Welt am Sonntag.– Vi har hatt en Dalai Lama i nesten fem århundrer. Den fjortende Dalai Lama er nå veldig populær. La oss avslutte med en populær Dalai Lama, sier den 79 år gamle buddhistmunken.– Dersom det dukker opp en svak Dalai Lama, vil dette bringe skam over Dalai Lama, fortsetter han.– Den tibetanske buddhismen er ikke avhengig av enkeltpersoner. Vi har en svært god organisatorisk struktur med veltrente munker og skriftlærde, mener han.Tenzin Gyatso, som ble utpekt som en gjenfødelse av den trettende Dalai Lama bare to år gammel, ble innsatt som Tibets statsoverhode i 1950. Året etter ble området invadert av Kina.I 1959 flyktet Tenzin Gyatso til India etter et mislykket opprør mot kinesisk styre. 30 år senere ble han tildelt Nobels fredspris.