Demokratiforkjempere demonstrerte i Hong Kong

En høytstående kinesisk politiker ble møtt med protester i Hong Kong da han skulle forklare restriksjonene som vil prege valget av byens neste leder.

Foto: ReutersL
Politikk

Om lag hundre demokratiforkjempere hadde møtt opp da Li Fei, visegeneralsekretær i den kinesiske Folkekongressens stående komité, talte i Hong Kong mandag.Flere av demonstrantene ble ført ut mens de ropte slagord og holdt plakater med påskriften «skammelig». En gruppe motdemonstranter med kinesiske flagg var også til stede i lokalet.Formålet med talen var å forklare hvorfor regjeringen i Beijing én dag tidligere hadde avvist krav om at valget i Hong Kong i 2017 må være fullstendig fritt og demokratisk. I stedet er det nå bestemt at maksimalt tre kandidater får stille til valg, og at de må godkjennes av en komité som trolig vil bestå av medlemmer som er lojale overfor Kinas regjering.– Dette er en lovlig, rettferdig og rimelig avgjørelse, framholdt visegeneralsekretær Li Fei søndag.