E-sjefen: Vi står overfor et annerledes Russland

På få år har det blitt et helt annerledes Russland vi står overfor.

Vladimir Putin - Foto - Reuters
Politikk

Et Russland som istedenfor å prioritere egen befolkning bygger opp militære kapasiteter, og som senker terskelen for bruk av militærmakt, sier E-sjef Kjell Grandhagen.For første gang siden Sovjetunionens oppløsning ser vi et Russland som er på vei opp som militærmakt og som har store ambisjoner.– Dette synes gjennom en økonomisk prioritering som går på bekostning av investeringer i skole, helse og velferd for egen befolkning. Fra 2011 til 2016 skal de øke sine militærkostnader med 75 prosent. Dette er betydelige investeringer i et land som bare står for 2 prosent av verdens samlede bruttonasjonalprodukt, sier Grandhagen til NTB.

Nyheter
Politikk