– EU avventer Russland-sanksjoner

EU vil vedta nye sanksjoner mot Russland, men venter med å iverksette dem for å se om den planlagte våpenhvilen i Øst-Ukraina holder, opplyser EU-diplomater.

Politikk

Hvor lenge EU er villig til å vente, er ikke bestemt ennå, og dersom det viser seg at våpenhvilen holder og fører til en varig fred, så kan det hende at sanksjonene ikke blir iverksatt i det hele tatt, opplyser EU-kilder fredag.Utsendinger fra alle EUs medlemsland møtes i Brussel fredag ettermiddag for å drøfte saken og bli enige om detaljer for når de nye sanksjonene eventuelt blir innført.Fredag formiddag samlet representanter fra de stridende partene i Ukraina seg sammen med utsendinger fra OSSE i Hviterusslands hovedstad Minsk. Her skal de etter planen bli enige om en våpenhvile som kan legge grunnlaget for en varig fredsplan.

Nyheter
Børs