EU blar opp 1,1 milliarder kroner

EU bidrar med 1,1 milliarder kroner i kampen mot ebola i de fire rammede landene i Vest-Afrika.

Foto: Scanpix
Politikk

EU vil nå strekke ut en hånd til de fire vestafrikanske landene som er rammet av sykdommen – Guinea, Nigeria, Sierra Leone og Liberia.Pengene vil styrke helsesystemene, gå til helsearbeidere og dekke utgiftene til mobile testlaboratorier i de fire landene.Rundt 200 eksperter møttes torsdag i Genève for å diskutere eksperimentelle behandlinger av ebola, mens tidenes verste utbrudd av ebolaviruset pågår i Vest-Afrika.Ifølge WHO har mer enn 1.900 mennesker så langt mistet livet av sykdommen, som det ikke finnes noen godkjent medisin mot. Tidlig i august sa et ekspertpanel nedsatt av WHO at udokumenterte behandlingsmetoder kan tilbys under visse betingelser.