– Få kan arrangere OL billigere enn Norge

Idrettspresident Børre Rognlien mener et flott Oslo-OL i 2022 er mulig tross budsjettinnsparingene som ble presentert torsdag. Men nå nærmer man seg også grensen.

Idrettspresident Børre Rognlien. Foto: Scanpix
Politikk

I søkerkomiteens nye budsjettforslag – eller oversikten over mulige innsparinger, som idrettspresidenten kaller det – er 33,7 milliarder kroner i statsgaranti og 21,7 milliarder i offentlige utgifter kuttet til henholdsvis 24,9 og 17,4 milliarder.– Det budsjettet vi leverte til regjeringen i juni var sju prosent av bruttokostnaden i Sotsji-OL. Nå er vi vel nede på seks, humrer Rognlien overfor NTB, vel vitende om at store deler av Sotsji-utgiftene gikk med til bygging av hoteller, jernbane, motorvei og annet.– Vi nærmer oss en grense der det ikke er mange land som kan arrangere OL noe rimeligere, fortsetter Rognlien og lister opp tre hovedgrunner til påstanden:* Vi vil ha større gjenbruk av idrettsanlegg enn i noe OL siden 1976.* Vi trenger ingen flyplass- eller havneutbygginger.* Vi trenger ingen vei- eller jernbaneutbygginger. Vi klarer oss med infrastrukturen som er i 2022.– Vi har et helt annet utgangspunkt. Det er så mye de andre OL-ene er blitt belastet med, som vi ikke trenger. Vi er veldig trygge på at det (opplegget) vi har er robust, sier Rognlien.Utfordrerne i kampen om 2022-OL er Kina (Beijing) og Kasakhstan (Almaty). Rognlien ser Norge som favoritt.– Vi er på ingen måte uten konkurrenter. Kina og Kasakhstan er fullt i stand til å arrangere OL. Men vi er foreløpig best – og har litt å gå på.(©NTB)