Geilo: Entreprenøren rakk ikke å legge på sikringsmatter

Eksplosjonen på Geilo ble ekstra kraftig fordi entreprenøren ikke hadde rukket å legge sikringsmatter over sprengstoffet. Det opplyser Statens vegvesen.

Politikk

Entreprenøren skal ha vært midt i arbeidet med å forberede en sprengning da eksplosjonen skjedde, derfor var ikke sikringsmattene på plass, skriver Aftenposten.De store sikringsmattene skal blant annet hindre steinsprut fra fjellet som skulle sprenges.– De skal ha plassert sprengstoff i hullene som var blitt boret ned i fjellet. Jeg kjenner ikke til om de var helt ferdig med denne operasjonen da eksplosjonen skjedde, sier avdelingsdirektør Hans Jan Håkonsen i veiavdeling Buskerud i Statens vegvesen.Han opplyser at sprengstoffet skulle antennes med elektronisk utstyr mens operatøren sto på god avstand.– Det er helt klart at det har skjedd noe spesielt. Vi må finne ut hva som har skjedd og hvorfor, sier Håkonsen.Arbeidet med å bygge en ny jernbaneundergang som skal kunne ta høyere kjøretøy enn den gamle, gikk mot slutten, og det var ikke mye sprengningsarbeid som gjensto.Entreprenørfirmaet som har oppdraget, er et godt kjent firma med mange års erfaring.Tre personer omkom i ulykken tidlig onsdag ettermiddag. To personer ble lettere skadd. (©NTB)