- Grønn økonomisk vekst er mulig

Massiv satsing på ny teknologi og forutsigbare priser på CO2-utslipp kan muliggjøre klimavennlig økonomisk vekst, ifølge en ny internasjonal rapport.

Publisert 16. sep. 2014 kl. 13.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 87 ord
Foto: Scanpix
Statsminister Erna Solberg (H), påtroppende NATO-sjef Jens Stoltenberg og miljøminister Tine Sundtoft (H) vil være til stede når presenteres i Oslo tirsdag.Hovedkonklusjonen fra The Global Commission on the Economy and Climate er at økonomisk vekst kan kombineres med kutt i de globale klimautslippene.For å oppnå dette bør offentlig støtte til utvikling av miljøvennlige energikilder tredobles. Til sammen trengs det nærmere 40.000 milliarder kroner i investeringer globalt hvert år de neste 15 årene, ifølge rapporten. Pengene bør gå til ny energi, vannforsyning, transport, byutvikling og annen infrastruktur. (©NTB)