Irak forbereder søksmål mot tankrederi

Iraks oljedepartement skal forberede søksmål mot gresk rederi for å ha deltatt i ulovlig eksport av olje fra Kurdistan.

Foto: DNO
Politikk

Iraks oljedepartement forbereder å saksøke det greske rederiet Marine Management Services (MMS) for å ha deltatt i det de irakiske myndighetene mener er «ulovlig» eksport av råolje fra Kurdistan, skriver Financial Times.Regjeringen i Bagdad hevder at rederiet er ansvarlig for skader for minst 318 millioner dollar, og muligens mye mer, etter å ha deltatt i den ulovlige eksporten av råolje, med skipene United Leadership, United Emblem, United Kalavrvta, United Carrier og United Dynamic, heter det videre.Kyriakos Maragoudakis i MMS sier til avisen at han ikke er kjent med noe søksmål og legger til at ethvert søksmål fra den Irakiske regjeringen vil være rettet mot feil mottaker og bryskt imøtegått.