IS-avhopper forteller om daglige henrettelser og pisking

En avhopper fra Den islamske stat (IS) sier det skjer henrettelser og korsfestelser daglig i opprørsgruppens områder i Syria og Irak.

Politikk

Den tidligere IS-krigere forlot den islamistiske gruppen for to uker siden fordi «de sprer urett i rettferdighetens navn, melder CNN.Fredag forteller han til nyhetskanalen om livet på innsiden av de IS-kontrollerte områdene i Irak og Syria.Nærmest hver dag skjer det henrettelser og korsfestelser, kvinner som ikke går med heldekkende nikab risikerer å bli pisket, butikksjefer som holder åpent under bønn blir banket opp og flere fag som filosofi, musikk og sport er fjernet fra læreplanen, ifølge eks-krigeren.Det antas at rundt tusen fremmedkrigere har kjempet med IS den siste tiden. IS-avhopperen sier at disse kan utføre terrorangrep når de returnerer til hjemlandet.– Siden vestlige krigere har blitt med IS, anser de hjemlandet som vantro. Hvis de har mulighet til det, vil de utføre angrep, sier avhopperen.Tirsdag offentliggjorde IS en video hvor den amerikanske journalisten Steven Sotloff får strupen skåret over. I august la gruppen ut en video som viste henrettelsen av den amerikanske journalisten James Foley, som ble bortført i 2012. Det er spekulert i om Foleys drapsmann var en vestlig jihadist.– Det er mulig at målet var å vise bildet av en europeisk eller vestlig person som henretter en amerikaner, slik at de kan appellere til sine vestlige medlemmer og til andre på utsiden, og få dem til å føle at de hører til, sier den tidligere IS-krigeren. (©NTB)