Kiev: Våpenhvile i Øst-Ukraina

Våpenhvilen i Øst-Ukraina er ikke helt i boks (oppdatert).

Politikk

Siste: Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko mener at Russland og Ukraina er enige om rammeverket for en våpenhvileavtale, men at en faktisk avtale gjenstår å få på plass.Det sier Porosjenkos stab i en uttalelse, etter at det onsdag ble kjent at de to presidentene hadde kommet fram til enighet om en våpenhvile.En talsmann for Putin sådde ytterligere tvil om en avtale etter uttalelser om at Russland og Ukraina ikke er blitt enige om en våpenhvile fordi Russland «ikke er part i konflikten i Øst-Ukraina». Han bekrefter derimot at Putin og Porosjenko har diskutert hvilke tiltak som trengs for å få på plass en våpenhvile, og at de i stor grad er enige.TidligereDe to har blitt enige om en permanent våpenhvile i Donbass-regionen i det østlige Ukraina, opplyser president Porosjenkos kontor onsdag.Porosjenko og Putin drøftet onsdag krisen i Ukraina på telefon.– Det ble oppnådd enighet om hvilke skritt som skal tas for å få gjenopprettet freden, hetere det i en uttalelse fra presidentens kontor.Putin og Porosjenko møttes i Minsk i forrige uke sammen med blant annet EUs utenrikssjef Catherine Ashton. Men da ble det ikke gjort fremskritt i forsøket på å få på plass en fredsavtale.Putin har hele tiden avvist at Russland er en part i saken og insisterer på at Ukraina må forhandle med de prorussiske opprørerne og løse krisen selv. Russiske myndigheter avviser også at russiske soldater kjemper på separatistenes side.Donbass er det østlige hjørnet av Ukraina, mot grensen til Russland, og består av regionene Donetsk og Luhansk. (©NTB)