Kinesiske kjepper i hjulene for NHO

Over 20 norske bedrifter skulle denne uken delta på en næringslivskonferanse i Kina arrangert i samarbeid med NHOs kinesiske søsterorganisasjon. Kina avlyste imidlertid konferansen med én ukes varsel.

Shanghai. Foto: AP
Politikk

Konferansen skulle være den største og viktigste næringslivskonferansen mellom Norge og Kina siden den omstridte fredsprisutdelingen til Liu Xiaobo i 2010, skriver Dagens Næringsliv.Også mange kinesiske bedrifter skulle delta på rundebordskonferansen.Men i forrige uke ble arrangementet avlyst av NHOs kinesiske motpart, China Enterprise Confederation (CLC). Årsaken var den politiske situasjonen mellom Norge og Kina.- Vi har samarbeidet en stund om dette arrangementet, og vi fikk en klar forståelse av at det var politiske grunner, eller den politiske situasjonen, som er forklaringen, sier direktør for næringspolitikk i NHO, Petter Haas Brubakk.Konferansen ville vært den første kontakten av denne typen mellom norske og kinesiske bedrifter siden 2010. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv