Lerstein støtter uttalelse fra høyreekstrem aktivist

I et intervju med Klassekampen stiller Frp-topp Ulf Lerstein seg bak uttalelser fra en kjent norsk høyreekstrem aktivist som har sagt at «islam gradvis spiser opp vestlige verdier».

Palamentarisk leder i Frp Siv Jensen og finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein. Foto: Morten Holm / Scanpix
Politikk

Stortingsrepresentanten som er andre nestleder i partiets stortingsgruppe og fraksjonsleder for Frp i justiskomiteen, har den siste uka fått kritikk både fra sitt eget parti og fra Arbeiderpartiet etter at han trykket «Liker» på Facebook på et innlegg der Ap-politiker Hadja Tajik ble sjikanert for sin muslimske bakgrunn.Det er ikke første gang at Lerstein har likt kontroversielle uttalelser på Facebook. Han har den kjente høyreekstreme aktivisten Ronny Alte blant sine 4.500 venner, men sier at han 4.500 venner på Facebook uten at han nødvendigvis er enig med disse i alt.Konfrontert med en bloggpost fra Alte der han skriver at «islam gradvis spiser opp de vestlige verdiene», sier Lerstein til Klassekampenat han stiller seg bak den uttalelsen.EU-motstand– Jeg tror vel alle som følger med i verdensbildet om dagen har fått med seg at ekstrem islam er en trussel i enkelte deler av verden, sier Ulstein.Lerstein har også likt et bilde postet på Facebook som viser vikinger foran et norsk flagg og med en klar høyreekstrem tekst.– Jeg tolker det som min motstand mot EU. Det er i hvert fall min tolkning, og et bilde kan man som kjent tolke på flere måter, sier Lerstein.– Ikke representativtMen til avisen sier parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, at partiets stortingsgruppe ikke står inne for Lersteins uttalelser.– Dette er ikke representativt for Frps stortingsgruppe. Dette får stå for Leirsteins regning alene, sier Nesvik.Striden mellom Frp og Ap er neppe over av den grunn. Torsdag går nemlig Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari ut i en kronikk i Dagbladet og mener at Aps Hadia Tajik vinkler debatten og oppgjøret med Frp de siste dagene inn på sin person og opprinnelse.«Hun demonstrerer nok en gang at hun ikke tåler og takler at man er uenig med henne uten å komme med helt absurde beskyldninger», skriver Keshvari.Bakgrunnen for kronikken er Tajiks påstand om at Frp skal ha beskyldt henne for å fornekte norsk kultur og for å være for tvangsekteskap.Keshvari nevner også partikollega Lersteins bruk av liker-knappen på Facebook på innleggene som sjikanerte Tajik, og skriver at dette var feil og uakseptabelt. (©NTB)