London har ingen plan B for skotsk uavhengighet

Den britiske regjeringen har ingen plan B dersom det faktisk skulle bli ja til skotsk uavhengighet i folkeavstemningen neste uke.

Det skotske flagget flagrer ved statuen av kong Robert the Bruce, Bannockburn, Skottland. AP Photo
Politikk

Ti dager før folkeavstemningen i Skottland, viser en meningsmåling gjort for Sunday Times at tilhengerne av skotsk uavhengighet nå er flere enn motstanderne.I målingen, gjort for YouGov, svarer 47 prosent ja til selvstendighet mens 45 svarer nei. 8 prosent svarer vet ikke.En talsmann for statsminister David Cameron sier regjeringen ikke har lagt eller kommer til å lage noen «plan B» på bakgrunn av den nye meningsmålingen.– Det eneste regjeringen er opptatt av, er å gjøre det beste for å holde Storbritannia sammen, sier talsmannen mandag.Nyheten om flertall for ja-siden førte imidlertid til at det britiske pundet falt med 0,8 prosentCameron skal besøke Skottland igjen i dagene fram mot folkeavstemningen 18. september for å forsette å argumentere for at den 307 år lange unionen med skottene skal fortsette.De tre største partiene i Storbritannia, de konservative, Liberaldemokratene og opposisjonspartiet Labour, skal om kort tid møtes for å utarbeide en plan for å gi Skottland større grad av selvstyre dersom folkeavstemningen ender med seier til motstanderne av uavhengighet. (©NTB)