NATO vil vurdere aksjon mot IS

NATO har ennå ikke fått henvendelse om å bidra direkte i kampen mot Den islamske stat (IS) i Irak. Men en henvendelse vil bli vurdert seriøst dersom det kommer, sier NATOs generalsekretær.

Anders Fogh Rasmussen. AP Photo
Politikk

– Vi synes det er bra at enkelte NATO-land på individuell basis har besluttet å gå til aksjon mot IS i Irak, sa NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i forkant av NATOs toppmøte torsdag. – Verdenssamfunnet er forpliktet til å gjøre det vi kan for å stanse IS, la han til da han møtte pressen utenfor konferansesalen i britiske Newport, der toppmøtet pågår torsdag og fredag. Fogh Rasmussen understreket at NATO som helhet ennå ikke har fått noen formell henvendelse om å aksjonere i Irak. – Men dersom vi får det, vil det bli vurdert seriøst av NATOs allierte. NATO har hjulpet Irak før, påpekte generalsekretæren. (©NTB)