Nye Ukraina-samtaler i Minsk fredag

Fredssamtalene om Ukraina ble mandag avsluttet etter et møte i Hviterusslands hovedstad Minsk. Ifølge russiske nyhetsbyråer blir det nye møter fredag.

russlands president
Politikk

Ingen detaljer fra møtet i den såkalte kontaktgruppen ble gjort kjent mandag kveld. De krevende samtalene som spesielt Russland har vært en pådriver for, har vært holdt bak lukkede dører med representanter for de prorussiske opprørerne, Russland, Ukraina og Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa, OSSE.Russiske nyhetsbyråer siterte etter møtet en opprørsleder som sier et nytt møte i gruppen kan ventes fredag.– Dette er bare begynnelsen på prosessen, sier Andrej Purgin, en av lederne i den selverklærte Folkerepublikken Donetsk, til statlig russisk TV.Samtalene i Minsk finner sted etter de ukrainske regjeringsstyrkene har hatt en rekke nederlag på slagmarken. Tilbakegangen kommer etter meldinger fra flere kilder, blant andre NATO, EU og USA, om at Russland har sendt både soldater og tungt utstyr som stridsvogner og artilleri over grensen til støtte for de prorussiske separatistene.Regjeringen i Moskva benekter kategorisk enhver militær innblanding i Ukraina.