Obama: - Vi skal ødelegge IS

USAs president Barack Obama fordømmer drapet på den amerikanske journalisten Steven Sotloff. Han sier USA skal fortsette arbeidet med å knuse IS.

Politikk

Onsdag holdt den amerikanske presidenten en pressekonferanse med sin estiske kollega Toomas Hendrik Ilves i Tallinn, der Obama kommenterte videoen som viser drapet på Sotloff. Amerikanske etterretning har slått fast videoen er ekte.– Sotloff ble revet fra oss på en forferdelig måte. Han var en som elsket den islamske verden, og som risikerte livet sitt for å reise rundt i regionen for å fortelle historien om dem som føler seg undertrykket, sa Obama.På spørsmål om hvorvidt USA hadde vært for defensiv i kampen mot ekstremistene, som også drepte journalisten James Foley på samme måte, fastslo Obama at kampen fortsetter.– Vi skal uskadeliggjøre og ødelegge IS slik at terrorgruppen ikke lenger er en trussel mot regionen eller USA, sa Obama.Han utdypet ikke hvorvidt det vil bli nye amerikanske luftangrep i Irak, eller om USA vurderer å angripe i Syria – men sa at landet må følge sin «regionale strategi».– Vi har gjort mye som har vært vellykket, blant annet i arbeidet med å få på plass en bærekraftig regjering i Irak. Vi fortsetter også kampen mot IS, men det er ikke gjort på en uke eller en måned, sa presidenten. (©NTB)

Nyheter
Politikk