Porosjenko: - Vil ikke la politikerne leke krig

Ukrainas president Petro Porosjenko sier han forventer at den såkalte kontaktgruppen lanserer en fredsprosess for Øst-Ukraina fredag.

Politikk

– Det ukrainske folk støtter dette fullt og helt, mens politikerne ønsker å leke krig. Jeg har lyst til å si at jeg ikke kommer til å tillate dette, sier Porosjenko. Uttalelsene kom kort tid etter at hans statsminister Arsenij Jatsenjuk i en uttalelse sablet ned Russlands presidents angivelige fredsplan, presentert tidligere onsdag. Kontaktgruppen, som foruten Ukraina og Russland består av representanter for de prorussiske opprørerne og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), skal møtes i Minsk fredag. Porosjenko erklærte onsdag formiddag at han og Russlands president Vladimir Putin var blitt enige om en permanent våpenhvile for Øst-Ukraina, der prorussiske separatister er i krig med ukrainske regjeringsstyrker. Det ble senere moderert til at de er enige om rammeverket for en våpenhvileavtale etter en telefonsamtale onsdag morgen. Putin fulgte opp med å legge fram en sjupunktsplan som han mener kan løse konflikten. (©NTB)