Raymond Johansen er byrådslederkandidat

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen stiller som kandidat til byrådsleder i Oslo.

Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet - Foto: AP
Politikk

Johansen sier til Dagsavisen at nominasjonskomiteen i Ap har bedt ham avklare om han stiller seg til disposisjon. Svaret på det er ja, forteller han:– Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener at jeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, sier Johansen i en skriftlig uttalelse til Dagsavisen.Dermed må Arbeiderpartiet finne nye personer i to av de tre i toppledelsen. Torsdag opplyste Helga Pedersen at hun ikke tar gjenvalg som nestleder i partiet.To av de største lokallagene i Oslo Ap, Oslo Arbeidersamfunn, samt AUF i Oslo, har lansert Johansen som sin ønskede kandidat foran lokalvalget 2015.Også varaordfører Libe Rieber-Mohn har frist fredag på å svare nominasjonskomiteen om hun ønsker gjenvalg. (©NTB)