Razzia mot stiftelse som fordeler norske EØS-midler

Ungarsk politi har gjennomført en razzia hos stiftelsen som fordeler norske EØS-midler til uavhengige organisasjoner i Ungarn.

Euro. Foto: Scanpix
Politikk

Mandag morgen stormet ungarsk politi kontoret til stiftelsen Ökotar i Budapest, melder det tyske nyhetsbyrået DPA. Ökotar fordeler de norske EØS-midlene som skal gå til uavhengige og frivillige organisasjoner.Det er foreløpig ikke klart hva Ökotar anklages for. Det er heller ikke kjent om politiet har tatt med seg noe fra kontoret, eller om noen av de ansatte er blitt pågrepet eller tatt inn til avhør.Norge og Ungarn har i lang tid vært i strid om midlene som Norge gjennom EØS-avtalen betaler til Ungarn.Utenriksdepartementet kjenner foreløpig ikke til omstendighetene rundt mandagens politirazzia, men er i ferd med å følge opp saken, får NTB opplyst. (©NTB)