Regjeringen forlenger bompenge-innkreving til 20 år

Bompengesatsene på E18 gjennom Vestfold blir satt ned fra 88 til 57 kroner, men samtidig forlenger regjeringen innkrevingstiden fra 15 til 20 år.

Publisert 11. sep. 2014 kl. 22.34
Oppdatert 11. sep. 2014 klokken 22.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
Bård Hoksrud - Foto: Scanpix
Det betyr at innkrevingskostnadene vil stige med 240 millioner kroner, og at rentene for veiprosjektet øker med 1,15 milliarder, ifølge tall Samferdselsdepartementet har gitt .Regjeringen sa denne uken at bompengesatsene på strekningen skal reduseres med 31 kroner fra 3. november.– Hvis man utvider antall år, betyr det noe for rentene og for innkrevingskostnadene. Men vi tror dette blir såpass robust at flere kommer til å kjøre på veien enn forutsatt, sier statssekretær Bård Hoksrud (Frp).Den profilerte bompengemotstanderen tror likevel motorveien blir billigere med dagens regjering.– Med en rentekompensasjon som regjeringen har sagt at kommer, og hvis Vestfold velger å gå inn i et av de nye bompengeselskapene, så er jeg overbevist om at vi kommer til å gå ned på antall år igjen, sier han. (©NTB)