Regjeringen vil leie fengselsplasser i Nederland

Regjeringen vil leie fengselsplasser i Nederland og planlegger å sende inntil 300 norske fanger til landet.

Publisert 9. sep. 2014 kl. 05.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
Anders Anundsen. NTB Scanpix / NTB Scanpix
– Vi arvet en utfordrende situasjon av den rødgrønne regjeringen med for få soningsplasser. For å få til en sårt tiltrengt utvidelse av soningskapasiteten på kort sikt, har vi innledet samtaler med nederlandske myndigheter om leie av fengselsplasser i Nederland, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) i en pressemelding.Ifølge vurderer regjeringen å sende inntil 300 norske fanger til Nederland.Regjeringen vil i løpet av høsten legge fram en stortingsmelding om tilstanden i fengslene og behovet for framtidig straffegjennomføringskapasitet.Soningskøen i Norge vokser. I dag er den på om lag 1.300 ubetingede dommer, samtidig som det er stor etterspørsel etter varetektsplasser.– Det akutte behovet gjør at tiltak må vurderes på kort sikt, og leie av fengselskapasitet i utlandet vil kunne bidra. På denne bakgrunn har departementet startet samtaler med Nederland om mulig leie av fengselsplasser, sier Anundsen.Nederland har i flere år leid ut fengselskapasitet til Belgia. (©NTB)