Regjeringskvartalet åpnes for publikum

Om to uker åpnes dørene i Y-blokka, R4 og Høyblokka i regjeringskvartalet for publikum, i forbindelse med arrangementet Oslo Åpne Hus.

Høyblokken i Regjeringskvartalet er dekket til med presenninger, pga ødeleggelsene etter terrorangrepet 22. juli. . Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
Politikk

Det er første gang Y-blokka åpnes for publikum siden terrorangrepet 22. juli 2011, melder Statsbygg.Y-blokka er i dag i bruk, mens Høyblokka og R4 fortsatt står tomme. Både Y-blokka og R4 skal rives, og et nytt regjeringskvartal skal stå klar mellom 2023 og 2025.Y-blokka er tegnet av Erling Viksjø og sto ferdig i 1969. Utsmykningen «Fiskene», som er sandblåst av Carl Nesjar etter skisser fra Pablo Picasso, pryder foajeen i blokka.Til sammen 145 bygg og anlegg åpnes for publikum helgen 12. til 14. september i forbindelse med Oslo Åpne Hus.– Høyblokka var åpen også under fjorårets arrangement, men stor pågang gjorde at mange ikke slapp inn. Nå blir det ny anledning til å komme inn og se skadene som terrorangrepet påførte bygningene, sier Statsbyggs administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen. (©NTB)

Nyheter
Politikk